onsdag 21 februari 2018

Kall sås med senap och persilja


Den här kalla såsen är ytterligare ett exempel på en maträtt som visar sig bli mycket godare än vad jag trodde att den skulle bli. Det är alltid lika kul när det inträffar 😃(desto tråkigare när det blir tvärtom). Om vi hade käkat fisk skulle jag ha serverat såsen till stekt lax eller stekt panerad vit fisk, men eftersom vi inte käkar fisk så serverade jag såsen till vegetariska ärtbiffar istället (recept kommer). Det var kanongott! Smakerna passade väldigt bra tillsammans. Receptet kommer ursprungligen från ICA.se

Kall sås med senap och persilja
2 dl crème fraiche eller avrunnen fil (se här)
ca 1 msk grovkornig senap (skånsk senap)
1 krm salt
½ krm grovmalen svartpeppar
ca 2 msk hackad persilja, färsk eller fryst

Gör så här: 
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Täck den och ställ den i kylen i minst 30 minuter innan servering. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.