torsdag 8 februari 2018

Cajunkryddad soppa med bönor, majs och morötter



Denna matiga cajunkryddade soppa, med bönor, majs och morötter, passade perfekt att äta som återhämtningsmat efter den tråkiga förkylning som vi nyligen dragits med här hemma. Förutom att ge välbehövlig näring och energi, i relativt lättäten form, så rensade den kryddstarka soppan även rören på ett mycket effektivt sätt 👍. Vi käkade soppan med en svalkande klick crème fraiche och ett vitt bröd. Det var mycket gott! 😋

Cajunkryddad soppa med bönor, majs och morötter
ca 4 portioner
1 msk olivolja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
250 g grovt rivna morötter (= ca 300 - 325 g oskalade morötter)
1 - 2 msk cajunkrydda (se här
500 g passerade tomater
ca 8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 normalstor burk eller tetra med konserverade kidneybönor (ca 230 - 250 g avrunnen vikt)
1 liten burk majskorn à ca 140 - 150 g
Salt efter smak

Gör så här: 
Skala och finhacka löken och vitlöken. Hetta upp oljan i en gryta. Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken och de rivna morötterna och låt allt steka i ca 5 minuter. Tillsätt den mindre mängden cajunkrydda och låt allt steka i ytterligare ca 1 minut. Häll i tomaterna och vattnet. Smula ner buljongtärningarna. Låt soppan koka upp under lock. Sänk sedan värmen under grytan så att det bara småkokar. Låt soppan puttra på svag värme i ca 20 minuter. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem under rinnande kallt vatten. Ha i dem i grytan. Låt soppan koka i ytterligare ca 15 - 20 minuter, eller tills morötterna är mjuka. Rör ner majsen och smaka av soppan med salt och ev. mer cajunkrydda. 


2 kommentarer:

  1. Vilken god soppa det verkar vara. Hoppas ni är friska från förkylningen nu.
    Ha det gott
    Milla

    SvaraRadera
  2. Tack! :) soppan var verkligen kanongod. Förkylningen håller tyvärr fortfarande i sig lite, med irriterande rethosta på nätterna :( , men den går förhoppningsvis över snart.
    Ha det gott du med
    Tove

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.