onsdag 31 januari 2018

Kall fetaostsås med citron och basilika


Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Den är väldigt användbar då den passar till det mesta. Prova t.ex. att servera den till stekt falsk fisk, grillat eller någon form av vegetariska biffar (se recept under etiketterna till höger). Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli. Det var mycket mumsigt 😋. 

Kall fetaostsås med citron och basilika
3 dl turkisk yoghurt eller avrunnen fil (se här)
ca 100 g fetaost eller salladsost
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk rivet citronskal
1 - 2 msk hackad basilika, färsk eller fryst
2 - 3 krm citronpeppar 

Gör så här: 
Mixa ihop yoghurten med osten och vitlöken tills det blir en slät sås. Rör i citronskalet och basilikan. Smaka av med citronpeppar. Ställ gärna såsen kallt i minst 30 minuter innan servering så att smakerna hinner utvecklas. 

Tips! Om du inte har en mixer så kan du mosa osten med en gaffel och sedan blanda den med resten av ingredienser. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.