måndag 11 december 2017

Annas russinlök


Jag är väldigt förtjust i olika sorters inläggningar, röror och liknande. De tillför det där lilla extra och bidrar till att göra maten lite mer spännande. Den här syltade rödlöken passar bra till det mesta. Prova t.ex. att ha den som ett inslag på julbordet eller servera den till t.ex. stekt (bön-) korv och potatismos. Den passar också bra som ett smarrigt tillbehör till en enkel rotfruktspytt. Receptet kommer ursprungligen från boken 'Vinterns goda ting' av Anna Bergenström. 

Annas russinlök
receptet ger ca 5 dl 
500 g rödlök
ca 1 dl russin
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
1/2 - 3/4 dl olivolja
1 krm malen koriander

Gör så här: 
Skala och klyfta löken. Lägg den i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och koka allt på svag värme, under lock, i ca 30 - 40 minuter. Rör om några gånger under tiden. Häll röran i en ren burk och sätt på ett lock. Förvara i kylen. Håller i 3 - 4 veckor. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.