fredag 27 oktober 2017

Pizza Margarita


Häromdagen blev jag akut sugen på pizza. Vi hade redan pizzadeg, mozzarella och basilika i frysen vilket gjorde att det var ganska enkelt att svänga ihop en Margarita (med tomatsås, mozzarella och basilika) till kvällsmaten. Den nybakade pizzan smakade underbart gott tillsammans med en rejäl hög med pizzasallad 😋. Receptet på salladen hittar du här

Pizza Margarita
blir 4 runda pizzor
Deg: 
50 g färsk jäst
5 dl ljummet vatten
3 msk rapsolja eller liknande
1 ½ tsk salt
12 - 14 dl vetemjöl
Pizzasås:
500 g passerade tomater
1 krm salt
2 krm grovmalen svartpeppar 
½ tsk vitlökspulver
½ tsk lökpulver
1 tsk torkad oregano
Fyllning
Mozzarella samt färsk eller fryst basilika efter smak och tycke

Gör så här: 
Deg: Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37 C och häll ner det i bunken. Vispa ut jästen i vattnet. Tillsätt oljan och saltet. Arbeta in vetemjölet tills du fått en smidig deg. Täck bunken och låt den stå i rumstemperatur i ca 2 timmar (alternativt i kylen över dagen eller natten). 

Pizzasås: Öppna förpackningen med passerade tomater. Blanda ner de övriga ingredienserna och rör om ordentligt. 

Värm upp ugnen på 225 - 250 C (det brukar ta 20 - 30 min) och klä 4 plåtar med bakplåtspapper. 

Mjöla köksbänken och stjälp upp degen. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut en degbit i taget till en tunn cirkel och lägg över den på en plåt. Upprepa samma sak med resten av degbitarna. 

Bred på lite tomatsås på varje pizza (blir det lite sås över så kan du frysa in den och sedan använda den i t.ex. en sås eller soppa). Ha på mozzarella och basilika. Grädda pizzorna i ca 20 minuter. Jag har varmluftsugn så jag brukar grädda alla plåtar på en och samma gång. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.