torsdag 27 april 2017

Omelett med sparrisstuvning


En luftiga och goda omelett med en mumsig sparrisstuvning passar perfekt att svänga ihop när man vill ha något snabbt och enkelt till middag. Med lite grönsaker och en ostmacka vid sidan om så blir det en riktigt mättande måltid. 

Tips! Det blev en skvätt stuvning över när vi hade ätit klart. Den blandade jag med kokt pasta i min matlåda och strödde på lite riven lagrad ost, sedan käkade jag det till lunch dagen därpå.

Omelett med med sparrisstuvning
2 - 3 portioner
Omelettsmet:
6 ägg
6 msk vatten
salt och malen vitpeppar efter smak
lite smör till stekning
Sparrisstuvning 
3 dl standardmjölk
1 liten burk vit sparris i bitar, inklusive spadet
3 msk vetemjöl
salt och malen vitpeppar efter smak 
ev. lite hackad persilja till garnering

Gör så här: 
Börja med att göra stuvningen. Vispa ihop mjölken med sparrisspadet (ca 1 dl) och mjölet i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Sänk sedan värmen så att det bara småkokar lite och låt det puttra i ca 10 minuter, eller tills mjölsmaken försvunnit. Ha i sparrisbitarna. Koka i ytterligare ca 3- 4 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll stuvningen varm under tiden du steker omeletten. 

Vispa ihop alla ingredienser till omelettsmeten i en bunke. Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Häll i smeten och låt den steka tills den stelnat. (Jag brukar fösa smeten in mot mitten med hjälp av stekspaden under tiden den steks så att omeletten blir lite fluffigare). Servera omeletten direkt, med stuvningen, lite färska grönsaker och ett gott bröd.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.