torsdag 2 mars 2017

Mixad soppa med vitkål och broccoli


Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här). Soppan får en läckert ljusgrön färg av broccolin, vilket tyvärr inte riktigt syns på bilden. Vi käkade den milda och lena soppan med den goda morotslimpan som ni fick recept på igår (se här). Det blev en toppenbra kombination. 

Mixad soppa med vitkål och broccoli
ca 5 - 6 portioner
ca 600 g vitkål
2 gula lökar
250 g broccoli, färsk eller fryst 
8 dl vatten
5 dl standardmjölk (3 % fett)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 tsk persilladekrydda (brukar finnas bland kryddorna i matbutiken) 
ca 3/4 dl stark mjukost (kan ersättas med naturell färskost, typ philadelphiaost)
salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här: 
Strimla kålen. Skala och hacka löken. (Ansa färsk broccoli). Blanda kålen, löken och broccolin i en gryta. Ha i vattnet, mjölken och persilladekryddan. Smula ner buljongtärningarna. Låt det koka upp. Rör i botten då och då. Sänk värmen så soppan bara småkokar. Lägg på ett lock. Låt soppan puttra i ca 40 minuter eller tills kålen är mjuk. Rör om i botten då och då. Mixa soppan slät. Ha i osten och låt den smälta. Smaka av med salt och svartpeppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.