lördag 24 september 2016

Parmesanpanerade zucchinistavar


Vår hemmaodlade zucchini fortsätter att leverera. Jag är visserligen tacksam över att vi kan skörda vår egen mat, men nu börjar jag tröttna lite grann på nämnda grönsak. Som tur är finns det massor med spännande recept på zucchini att välja på så att det i alla fall blir lite variation på middagstallriken. De här frasiga, parmesanpanerade zucchinistavarna är en ny bekantskap. Receptet, som jag hittade på food.com, har redan skrivits in i receptpärmen, för dessa supergoda stavar kommer jag definitivt att laga nästa år igen. 

Parmesanpanerade zucchinistavar
1 msk olivolja
ca 600 g zucchini (1 ½ normalstor)
ca 1 dl vetemjöl
2 ägg
2 ½ - 3 dl ströbröd
2 krm grovmalen svartpeppar
ca 1 dl finriven parmesan
Salt efter smak

Gör så här: 
Värm ugnen till 250 C. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla papperet med oljan. Ställ undan plåten så länge. Lägg vetemjölet i en plastpåse. Visa upp äggen i en djup tallrik. Blanda ströbrödet, svartpepparn och parmesanosten i en annan djup tallrik. Skölj zucchinin och skär den i skivor på längden. Skär sedan skivorna i stavar. Lägg stavarna i påsen med mjölet. Skaka runt dem så att de täcks av mjöl. Ta upp några i taget ur påsen och doppa dem i det uppvispade ägget. Vänd dem sedan i ströbrödsblandningen. Lägg de färdigpanerade stavarna glest på plåten. Upprepa proceduren tills alla zucchinistavar är panerade. Sätt in plåten i den övre delen av ugnen. Grädda i ca 10 - 15 minuter eller tills stavarna fått fin färg. Ta ut plåten och vänd dem efter halva tiden. Ha på salt när de är klara. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.