torsdag 21 september 2017

Snabblagad krämig pasta med kvarg, bladspenat och körsbärstomater


Den här krämiga pastarätten, med bland annat kvarg, bladspenat och körsbärstomater, var kanongod och väldigt enkel att laga. Jag gillar sådan här allt i ett mat där allt rörs ihop direkt i grytan. Ju mindre disk matlagningen genererar desto gladare blir jag 😄. 

Krämig pasta med kvarg, bladspenat och körsbärstomater
ca 4 portioner
400 g pasta, torr vikt
vatten och salt till kokning
1 ½ dl kvarg (jag använde kesella med 10 % fett)
ca 1 - 1 ½ dl av pastakokvattnet
200 g fryst bladspenat
200 - 250 g halverade körsbärstomater 
ca 1 ½ dl riven lagrad ost, typ prästost
salt och grovmalen svartpeppar efter smak

Gör så här: 
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Ta undan ca 1 - 1½ dl av kokvattnet precis innan du ska hälla av pastan. Häll tillbaka den avrunna pastan i grytan igen. Sätt tillbaka grytan på värmen. Tillsätt kvargen, spenaten och tomaterna. Värm under omrörning, på svag- till medelstark värme, och späd med det sparade kokvattnet under tiden. Tillsätt osten och låt den smälta. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera direkt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.