söndag 21 maj 2017

Veckomatsedel v.21


Tiden går galet fort. Jag höll nästan på att glömma bort att det var söndag och dags för en ny veckomatsedel. Det har varit fullt upp den här helgen. Igår var vi ute i stort sett hela dagen. Maken färdigställde det nya planket på baksidan och jag sådde rödbetor och monterade ihop våra nya trädgårdsmöbler. Dessutom gjorde vi en utflykt till Löta-trädgård utanför Eskilstuna där vi inhandlade två rosor (Helenae Hybrida och Constance Spry) samt en vit bolltistel. När de nya växterna var planterade så var det skönt att avsluta dagen med att sätta sig i tv-soffan och kolla på en avkopplande deckare och käka lite isglass. Efter gårdagens slit och släp tänkte vi ta det lite lugnare idag. Vår yngsta dotter kommer hit och käkar lunch. Det blir ett ypperligt tillfälle att inviga våra nya trädgårdsmöbler 😊. Ha en riktigt bra dag!

Måndag: Först ut denna vecka är en god och krämig vitkålsgratäng som passar jättebra att servera med stekta bönbullar eller bönkorv.


Tisdag: En lättlagad het kikärtsgryta serveras med råkostsallad, basmatiris och smulad fetaost eller salladsost. 


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: Kristi himmelsfärdsdagen firar vi genom att plocka fram grillen (om vädret tillåter vill säga). Grillade grönsaker med souvlakimarinad och grillad halloumi smakar fantastiskt bra tillsammans med ugnsstekt potatis, tzatziki samt en god bönsallad med ajvar. Till efterrätt serveras en smarrig rabarberpaj med vaniljsås 😋




Fredag: Om det blev lite grillade grönsaker kvar från gårdagen så passar de alldeles utmärkt att använda tillsammans med bönröra, tomatsås och mozzarella i dessa mumsiga mackor. Servera gärna mackorna med en fräsch sallad. 


Helg: En av mina favoritpastarätter är cannelloni fyllda med spenat och färskost. De underbart goda pastarullarna serveras sedan med rivna morötter, pizzasallad, squashröra och oliver. Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.