söndag 7 maj 2017

Veckomatsedel v. 19

Igår var jag ute i trädgården nästan hela dagen. Det gäller att passa på att njuta av solskenet och värmen, för man vet ju aldrig hur länge det varar. Veckans matsedel innehåller smarriga lättlagade maträtter som gör det möjligt att få lite mer tid över till att vara ute och njuta av våren istället för att stå vid spisen. 

Måndag: Veckans startar med en riktigt god tomatsås, som smakar alldeles utmärkt tillsammans med pasta och riven vällagrad ost.


Tisdag: Vi livar upp smaklökarna med en het böngryta som serveras med basmatiris och gärna en klick kryddig äppelchutney


Onsdag: Någon av familjens favoriträtter eller restfest = laga något gott och spännande av eventuella rester ur kyl och frys.

Torsdag: En len och god potatissoppa med lök smakar bra tillsammans med en mumsig limpmacka med ost och paprika (se receptet på limpan här)



Fredag: Idag blir det en supergod pizza med bbq-champinjoner. Till den käkar vi antingen pizzasallad eller coleslaw (se recept under etiketten kål eller sallad)


Helg: Veckan avslutas med en härligt smakrik middag bestående av bönbiffar med soltorkade tomater, serverade med ugnsstekt potatis med pesto. Till detta serveras en fräsch sallad samt en kall sås smaksatt med parmesanost. Mums!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.