torsdag 25 maj 2017

Mangosalsa


Den här fräscha mangosalsan passar bra att servera till t.ex. grillad fisk, quornfilé eller kyckling. Den som äter skaldjur kan blanda ner skalade räkor i salsan och servera den som en enkel förrätt. Du kan säkert själv komma på flera sätt att använda den här lättlagade, goda, salsan. 

Tips! Om du gillar färsk koriander kan du toppa med lite hackad sådan.  

Mangosalsa
ca 300 g skalad och tärnad väl mogen mango  (färsk eller tinad fryst)
1 msk pressad lime
2 - 3 tsk farinsocker
½ röd chili
½ liten rödlök 
1 krm salt
½ krm grovmalen svartpeppar
ca ½ krm vitlökspulver 

Gör så här:  
Skala och finhacka löken. Dela chilin, ta ur kärnorna & finhacka den. Blanda sedan alla ingredienser  utom mangon i en skål. Rör tills sockret har lösts upp. Smaka av. Tillsätt mangon. Låt salsan stå kallt i minst 1 timme. Ställ gärna fram den i rumstemperatur ca 15 minuter innan den ska serveras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.