torsdag 12 januari 2017

Vegetarisk pastapytt


När vi får pasta över brukar jag frysa in den i en plastpåse för att sedan kunna ta upp den och använda den i t.ex. en soppa, omelett eller pytt. Den här enkla pastapytten går att variera helt efter tycke och smak. Denna gång kryddade jag pastan med grillkrydda och mexikansk kryddmix och hade i lite olika sorters grönsaker som vi hade i skafferiet och frysen. Jag gjorde plats i stekpannan för varsitt ägg som fick steka med pytten en stund. Till sist hade jag på lite riven ost och så var det klart! 

Tips! grönsakerna i receptet nedan kan bytas ut mot andra grönsaker efter tillgång, tycke och smak. Prova t.ex. med någon färdig grönsaksmix ur frysen som t.ex. wokgrönsaker, broccolimix eller ärtor, majs och paprikamix. 

Pastapytt
ca 2 - 3 portioner
ca 6 dl kokt pasta
1 liten gul lök
1 morot 
1 liten burk majs à 150 g
1 paprika
1 dl frysta gröna ärtor
1 + 1 msk olja
ca ½ tsk grillkrydda
ca ½ tsk mexikansk kryddmix (se här)
1 - 2 krm rökt paprikapulver
salt efter smak
1 ägg per person
riven ost

Gör så här: 
Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i tunna slantar. Skölj paprikan, kärna ur den och skär den sedan i tärningar. Hetta upp 1 msk av oljan i en stor stekpanna. Ha i löken och låt den steka på medelvärme i ca 5 minuter. Tillsätt ytterligare 1 msk olja, pastan, moroten och paprikan. Stek på ganska hög värme i ca 10 minuter (pastan ska få färg och moroten bli lite mjuk). Ha på kryddorna och tillsätt majsen och ärtorna. Låt allt steka i ytterligare ca 5 minuter. Gör plats för äggen genom att fösa undan lite av pastan runt om i stekpannan. Knäck ner äggen och låt dem steka tills vitan stelnat. Strö på riven ost. Smaka av med salt. Servera gärna lite ketchup eller liknande till pytten. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.