tisdag 22 november 2016

Rotfruktspytt med champinjoner och barbecuesås


Rotfruktspytt är en jättegod och billig maträtt som är väldigt enkel att variera. För det mesta har jag i potatis, kålrot och palsternacka (ibland även morot) sedan varierar jag smaksättningen och tillbehören så att pytten inte smakar exakt likadant varje gång. Den här gången hade jag, förutom det obligatoriska stekta ägget, lite stekta champinjoner och en härlig barbecuesås till pytten. Det blev verkligen supergott tillsammans. 

Rotfruktspytt med champinjoner och barbecuesås
1 msk olja
1 msk grillkrydda
1 stor gul lök
ca 1 ½ Kg skalad och tärnad potatis, av en fast sort
350 g skalad och tärnad kålrot
200 g skalad och tärnad palsternacka
ca 400 g skivade champinjoner, färska eller frysta
Någon deciliter barbecuesås (jag använde den här)
Ägg  + lite matfett till stekning

Gör så här: 
Värm upp ugnen till 225 C. Klä en plåt med ett bakplåtspapper. Skala och grovhacka löken. Blanda oljan och grillkryddan i en stor bunke. Ha i rotfrukterna och löken. Blanda allt ordentligt. Häll ut det på plåten i ett lager. Grädda i den övre delen av ugnen i ca 30 - 40 minuter eller tills rotfrukterna är så mjuka som du vill ha dem. Vänd runt allt lite försiktigt efter ungefär halva tiden. 

Stek champinjonerna utan fett tills vätskan de ger ifrån sig har dunstat. Ha på lite olja, smör eller margarin och låt svampen steka tills den fått lite färg. Häll på några matskedar barbecuesås. Låt det koka ihop en kort stund. Håll det varmt. Stek ägg i lite smör eller margarin. Lägg upp pytten på en tallrik ha på lite av svampen och ringla på barbecuesås. Toppa med ägget. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.