torsdag 20 oktober 2016

Kryddig soppa med vitkål och rödbetor


Det här är en lite annorlunda variant av kål och rödbetssoppa som jag kokade ihop häromdagen. Eftersom soppan innehåller kryddor som används i Mellanöstern så valde jag att servera den med orientaliska tunnbröd fyllda med hummus. Det är roligt och spännande att testa nya idéer och annorlunda smaksammansättningar men det kan också vara lite riskabelt. Denna gång blev det dock ett lyckat experimentet, för de här smakerna funkade väldigt bra tillsammans och soppan blev jättegod. Om du vill kan du toppa den med en klick turkisk yoghurt.

Kryddig soppa med vitkål och rödbetor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
ca 800 g vitkål 
500 g färska rödbetor 
1 ½ L vatten 
3 grönsaksbuljongtärningar
1 ½ msk arabisk krydda (se här)
1 msk torkad dill
Salt & peppar efter smak

Gör så här: 
Skala och finhacka löken och vitlöken. Strimla kålen. Skala och grovriv rödbetorna. Lägg allt i en stor gryta. Häll på vattnet & smula ner buljongtärningarna. Tillsätt arabisk krydda. Låt detta koka upp och sedan koka på svag värme i ca 40 minuter eller tills kålen och rödbetorna är mjuka. Tillsätt dillen och smaka av soppan med salt och peppar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.