lördag 30 juli 2016

Ciabatta med bönröra, aubergine och mozzarella


De här matiga mackorna blev verkligen kanongoda. Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattan med rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås. Jag körde sedan hela härligheten en stund i smörgåsjärnet, så att brödet blev frasigt och osten smälte lite sådär lagom mycket, mums! Härliga somriga italienska smaker. 

Tips! Det går att servera mackorna kalla om du föredrar det. Det går också bra att använda skivad franska istället för ciabatta. Receptet räcker då till ca 8 dubbla mackor. 

Ciabatta med bönröra, aubergine och mozzarella
4 stora ciabatta 
1 sats bönröra med soltorkade tomater (se här)
ca 2 - 2 ½ dl italiensk tomatsås, köpt eller hemmagjord (se här)
125 g mozzarella = 1 sådan där liten boll i en påse
2 normalstora auberginer, ca 700 - 800 g
Salt, svartpeppar och färsk basilika efter smak

Gör så här: 
Värm ugnen till 225 C. Skölj auberginerna och skär dem i ca ½ cm tjocka skivor på längden. Lägg dem på plåtarna. Grädda dem i den övre delen av ugnen i ca 15 - 20 minuter eller tills de är mjuka och fått lite färg. Ta ut dem och låt dem svalna lite. 

Skär upp bröden. Fördela tomatsåsen på de undre delarna. Fördela bönröran på de övre delarna (röran går lätt att bre ut med en kniv).


Fördela aubergineskivorna på tomatsåsen och ha på lite salt och svartpeppar. Lägg på lite mozzarella och färsk basilika. 


Lägg ihop mackorna och låt dem stå en stund så de hinner suga åt sig av alla smaker. Ät dem kalla eller värm dem en stund i smörgåsjärnet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.