torsdag 9 juni 2016

Pastasallad med ranchsmak


Tråkigt att det blivit lite kallare ute nu när det är dags för studenten. Vi firade vårt yngsta barns student förra året så jag vet precis hur stressigt det kan vara runt om i stugorna idag. Även om man inte har en student att fira i morgon så kan det vara trevligt att fira att det är helg. Jag brukar alltid laga lite extra god mat till helgen. Den här kalasgoda ranchkryddade pastasalladen passar perfekt som helgmat. Sist jag gjorde den serverade jag den som tillbehör till grillost och grillade grönsaker med barbecuesmak, men den passar naturligtvis lika bra till kyckling, kött, korv eller lax. Den goda barbecuesåsen hittar du recept på här.

Pastasallad med ranchsmak
ca 4 portioner
ca 200 g idealmakaroner eller liknande (torr vikt) 
vatten och salt till kokning
4 - 5 dl cème fraîche, gräddfil eller turkisk yoghurt  alternativt  en mix av 2 dl fraîche + 2 - 3 dl avrunnen fil  (se här)
2-3 msk majonäs
ca ½ tsk salt 
ca 2 msk ranchkrydda (se recept längre ner i inlägget)  alternativt  1 påse ranchdippmix (tillsätt ca ½ - 1 dl mjölk i salladen om du använder dippmix eftersom den sväller och suger åt sig av vätskan, vilket påverkar salladens konsistens)

Gör så här: 
Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet. Häll av pastan i durkslag och spola den med kallt vatten tills den kallnar. Låt den rinna av ordentligt. Blanda resten av ingredienserna i en bunke eller en stor skål. Ha i pastan och rör om. Salladen kan verka lite lös men pastan suger åt sig såsen när den får stå en stund. Smaka av. Låt salladen stå kallt i minst 1 timme. Justera smaken och konsistensen.  

Ranchkrydda: Blanda 1 msk torkad dill, 1 ½ msk lökpulver, 1 ½ msk vitlökspulver, 1 msk paprikapulver, 1 msk torkad basilika, 1 tsk grovmalen svartpeppar & ½ tsk salt. Häll upp blandningen i en burk med tätt lock. Förvara mörkt och svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.