torsdag 28 april 2016

Fetaostsås med paprika


Den här fantastiskt goda såsen brukar jag servera till rostade rödbetor och kanelmarinerade linser, men den funkar jättebra till mycket annat också. Det blir ganska mycket sås av det här receptet, men tro mig den är så god så det blir nog inte något problem att ta slut på den. Ett tips är att använda överbliven sås som dipp till t.ex. grönsaker eller chips. 

Fetaostsås med paprika
ca 3 dl avrunnen fil (se här)   eller  turkisk yoghurt
1 - 1½ msk ajvar relish  
100g fetaost eller salladsost/salladsfeta  
1 tsk paprikapulver
1 krm grovmalen svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här: 
Mosa osten tillsammans med lite av den avrunna filen eller yoghurten. Jag brukar göra detta i en liten matberedare men det går att göra med hjälp av en gaffel i en skål. Tillsätt resten av filen eller yoghurten och de övriga ingredienserna. Blanda ihop allt ordentligt. Smaka av såsen. Häll över den i en skål och ställ den i kylen. Låt den stå i minst 1 timme innan serveringen (jag brukar göra såsen dagen innan den ska serveras). 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.