torsdag 17 mars 2016

Marinerade vita bönor med italiensk salladskrydda


Igår var det en historisk dag här på bloggen. Det var nämligen första gången som det var över etthundrafemtio besökare under en och samma dag. Det är verkligen jätteroligt att så många hittat hit. Ni är alla varmt välkomna och jag hoppas att ni kommer att fortsätta att ta del av mina kulinariska äventyr. Efter denna glada nyhet så går vi vidare till dagens recept. 

De här supersmaskiga marinerade bönorna är enkla att göra och passar till det mesta. De är perfekta att ha på en buffé eller att servera som ett matigt tillbehör till annan mat. Prova till exempel att ha bönorna till en blandad sallad med lite fetaost och kanske ett par kokta ägg. En jättegod och lättlagad lunch som passar perfekt så här på vårkanten.

Marinerade vita bönor med italiensk salladskrydda
4 - 8 portioner
400 g kokta stora vita bönor (se här)  eller  2 tetror eller 2 normalstora burkar konserverade stora vita bönor
1 ½ msk olivolja
2 msk vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 - 1 ½ tsk italiensk salladskrydda
ca ½ rödlök

Gör så här: 
Vispa ihop oljan, vattnet, vinägern, dijonsenapen och salladskrydda i en skål. Rör ner bönorna. Om du använder konserverade bönor ska de först hällas av i durkslag, sköljas under rinnande kallt vatten och rinna av en stund innan de rörs ner. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda dem försiktigt med bönorna. Täck skålen med plastfolie och ställ den kallt i minst 2-3 timmar innan bönorna ska serveras. De håller ca 3 - 4 dygn i kylskåpet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.